Smartflower lanceert POP+ en POPe

Smartflower heeft eind augustus 2015 twee nieuwe modellen geintroduceerd als aanvulling op de succesvolle smartflower POP. De POP+ en de POPe.

POPe, misschien wel de mooiste laadpaal die er is..

De smartflower POPe heeft een intern laadstation met aansluitingen aan de buitenkant voor het laden van e-Cars en e-Bikes.

Het laadvermogen bedraagt maximaal 22 kW. Dat is voldoende om een Tesla model S weer snel op de weg te krijgen. 

De smartflower POPe is helemaal op zijn plaats op parkeerplaatsen voor bedrijven, winkelcentra, parkeergarages, campussen, etc.

Je electrische fiets of auto wordt dan met behulp van zonne-energie opgeladen terwijl je werkt,studeert, winkelt of uitgaat.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat een Smartflower POPe niet op zonnekracht alleen de piekstroom kan leveren die benodigd is voor het laden van een electrische auto. De grid springt dan bij.

e-Bike eigenaren, die gebruik maken van dezelfde POPe, kunnen hun hart echter ophalen. Zij fietsen de schone horizon tegemoet geheel opgeladen met zonlicht. Zeg maar: Biking on sunshine (vrij naar Katrina & the Waves).  

's Werelds eerste all-in-one solar solution smartflower POP+ maakt indruk met geintegreerde accu unit.

De POP+ maakt het mogelijk tot 100% onafhankelijk te worden van het net, dag én nacht. De + staat voor het geintegreerde accusysteem dat schone energie levert zelfs op bewolkte dagen.

De capaciteit van het litium accu systeem bedraagt 2300 wattuur of 4600 wattuur. Een gemiddeld Nederlands huishouden verbruikt 8000 tot 10.000 wattuur per 24 uur.

De capaciteit van de POP+ is dus eindig maar kan een welkome en duurzame aanvulling op het stroomverbruik zijn.

De POP+ kan op verschillende manieren worden geconfigureerd:

  1. Volledig off-grid. Er is geen koppeling met het stroomnetwerk (de grid). Alle overvloedige stroom die door de smartflower wordt opgewekt wordt opgeslagen in de accu's. Wanneer de smartflower geen zonnestroom meer kan opwekken (de zon gaat onder) wordt de in de accu's opgeslagen stroom verbruikt. De volgende dag heeft de smartflower weer de kans de accu's bij te laden. 
  2. On-grid. Er is een koppeling met het stroomnetwerk.Alle overvloedige stroom die door de smartflower wordt opgewekt wordt opgeslagen in de accu's. Wanneer de smartflower geen zonnestroom meer kan opwekken (de zon gaat onder) dan wordt de in de accu's opgeslagen stroom eerst verbruikt alvorens er weer stroom van het stroomnetwerk wordt betrokken.
  3. Noodstroom-systeem.Er is een koppeling met het stroomnetwerk.Alle overvloedige stroom die door de smartflower wordt opgewekt wordt opgeslagen in de accu's. De opgeslagen capaciteit wordt niet aangesproken. Mocht het stroomnetwerk uitvallen dan kan een beroep worden gedaan op de stroom die is opgeslagen in de accu's.

​Het achteraf wijzigen van de configuratie is altijd mogelijk.

Optie 1 zal in Nederland minder frequent worden toegepast.Optie 2 is de meest voor de hand liggende optie voor Nederland en maakt optimaal gebruik van de accu's. Optie 3 is voornamelijk bedoeld voor landen waar de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van het stroomnetwerk minder zijn.

De POP+ is ontwikkeld in samenwerking met het Nederlandse Victron Energy

Wat zegt smartflower zelf over de nieuwe POP+:

"Independence is an essential topic for us. We're not just interested in producing electricity in the best possible way, but also in using it efficiently", explains Managing Director Alexander Swatek when talking about the motivation behind the new development.

De smartflower POP in beeld & geluid?

Meer informatie:

Smartflower contact data voor Nederland:

Artflower Energy B.V.

Phoenixweg 43
9641 KS  Veendam
0598 – 634 477
www.artflowerenergy.nl
www.smartflower.com/nl

Nieuws tracker

Nieuws

SDE Voorjaarsronde fase 2 debacle bij het RVO

Geplaatst op 13/03/2017
We leven toch al een aantal jaren in het e-tijdperk. Secure access, load balancing, automatische capaciteitsaanpassingen, 24x7 ondersteuning. Daarvan was...

Meer SDE voor meer kansen op verduurzaming

Geplaatst op 23/05/2016
SDE staat voor Stimulering Duurzame Energieproductie. Omdat de kostprijs van duurzame energie (tot nog toe) hoger is dan die van grijze energie, is...

Green Battery introduceert accu container

Geplaatst op 12/04/2016
Eerder berichten wij over Green Battery. Een Nederlands bedrijf dat zich richt op het verzorgen van event- en festival stroom, maar dan...

Meer nieuws

Recente blogs

Neem contact op

De Groene Energie Maatschappij

Tel: 0031 6 1700 6263
email: info@dgem.nl

KVK: 58676872
BTW nr. NL001896786B29

Blijf in contact