GreenBattery maakt evenementen duurzaam

Hoewel met het naderen van de herfst het aantal buitenevenementen rap afneemt zijn festival- en eventorganisatoren al druk bezig met plannen maken voor het nieuwe seizoen. 

Voor buitenevenementen worden vaak (zware) dieselaggregaten ingezet. Hoewel de overlast van moderne aggregaten beperkt is, is er overduidelijk geen sprake van duurzame stroomproductie.

Dat kan anders en duurzamer dachten de initiatiefnemer van GreenBattery.

Doordacht duurzaam

Hoewel er steeds vaker wordt gestreeft naar duurzame opwekking van stroom tijdens een evenement, blijkt het meestal niet haalbaar voldoende tijdelijke zonnestroom- of windstroomcapaciteit op lokatie te installeren.

De oplossing hiervoor? GreenBattery!

Een GreenBattery bestaat uit een set hoogwaardige accu's in combinatie met geavanceerde controle systemen. De accu's worden voorafgaand aan een inzet geladen met duurzame zonnestroom of windstroom,

De stroom wordt geleverd door boerderijstroom en waddenstroom

Afhankelijk van de capaciteitsvraag worden de accu's met een kleine aanhangwagen (de zogeheten GreenBattery Mini's) of met een grote trailer naar een evenement of festival gereden om daar ingezet te worden.

Het systeem is volledig modulair waardoor capaciteit en vermogen aan te passen aan de vraag.

Voordelen ten opzichte van een dieselaggregaat

De pluspunten zijn legio:

  1. Schoon, zero emission bij stroomproductie en zero emission op lokatie (geen CO2, fijnstof of NOx uitstoot)
  2. Fluisterstil
  3. Goedkoper dan de inzet van dieselaggregaten. Lagere kWh uur prijs.
  4. Zeer stabiele stroomlevering
  5. Goede overlaadkarakteristieken
  6. Hogere betrouwbaarheid. Geen bewegende delen.
  7. Gedetailleerd inzicht in verbruik. De verbruiksgegevens kunnen worden gedeeld met derden, zoals bezoekers en direct worden geanalyseerd om het (volgend) event nog duurzamer te maken. 

Recycling & duurzaamheid

GreenBattery heeft zich gecommiteerd aan een duurzame toekomst. Dit betekent dat men alles in het werk stelt om de ecologische voetafdruk te minimaliseren.

De componenten en de technologie van de GreenBattery systemen zijn geselecteerd op maximale duurzaamheid. Bij de selectie van nieuwe systemen blijft dit steeds het criterium.

Ook ten aanzien van de recycling van de systemen, welke met een verwachte levensduur van zo'n 20 jaar, nog even op zich laat wachten, wordt gestreefd naar schone recycling methoden en maximale herinzet van grondstoffen.

Een GreenBattery boeken voor uw evenement?

Neem dan contact op met Han Huiskamp op 06 1498 0131

Of mail naar info@green-battery.nl

Voor meer informatie: http://green-battery.nl/

Nieuws tracker

Nieuws

SDE Voorjaarsronde fase 2 debacle bij het RVO

Geplaatst op 13/03/2017
We leven toch al een aantal jaren in het e-tijdperk. Secure access, load balancing, automatische capaciteitsaanpassingen, 24x7 ondersteuning. Daarvan was...

Meer SDE voor meer kansen op verduurzaming

Geplaatst op 23/05/2016
SDE staat voor Stimulering Duurzame Energieproductie. Omdat de kostprijs van duurzame energie (tot nog toe) hoger is dan die van grijze energie, is...

Green Battery introduceert accu container

Geplaatst op 12/04/2016
Eerder berichten wij over Green Battery. Een Nederlands bedrijf dat zich richt op het verzorgen van event- en festival stroom, maar dan...

Meer nieuws

Recente blogs

Neem contact op

De Groene Energie Maatschappij

Tel: 0031 6 1700 6263
email: info@dgem.nl

KVK: 58676872
BTW nr. NL001896786B29

Blijf in contact