Waarom solar carports een groeimarkt zijn !

In dit artikel behandelen we verschillende uitvoeringsvormen van overkappingen waarin zonnepanelen het dak van een constructie vormen. Zoals solar carports, voor een enkele auto maar ook voor grote parkeerterreinen. Maar er zijn ook andere praktische toepassingen van dubbel ruimtegebruik met zonnepanelen, daarover meer in dit artikel. 

Één van de meest ervaren producenten in Nederland voor solar carports is MORRENsolar. MORRENsolar ontwerpt en realiseert solar constructies in de meest brede zin van het woord. Zitbanken met geintegreerde zonnepalen voor buiten, fietsenstallingen met zonnepanelen, maatwerk voor zonnepaneel montage bijvoorbeeld tegen gevels maar vooral solar carports!

Enkele carports bijvoorbeeld voor woningen in nieuwbouwwijken maar ook grootschalige solar car parks waarbij duizenden parkeerplaatsen worden overkapt met een zonnedak dat lokaal massa's duurzame stroom opwekt. 

Een belangrijke kracht van MORRENsolar is de ontwerpafdeling. In de afgelopen jaren heeft men een scala aan ontwerpen gemaakt voor verschillende opdrachtgevers, zoals architekten, project-ontwikkelaars en zelfs auto producenten. Altijd estetisch en constructief hoogstaand, maar zeker ook praktisch en kostenbewust al naar gelang de wensen van de opdrachtgever. 

Onderstaand foto's van MORRENsolar project Solar Car Park Bloemendaal aan zee. Verderop in het artikel komen nog wat ontwerpen van MORRENsolar voorbij. Met respect voor de opdrachtgevers kunnen maar een beperkt aantal ontwerpen worden getoond. Voor contact met MORRENsolar verwijzen wij graag naar hun contactpagina.

 

De solar carport

Een traditionele carport is al een handig ding. Het zorgt ervoor dat je auto droog en vorstvrij staat. In de winter veiliger de weg op en in de zomer maak je een koele start!  

Er zijn carports voor individuele auto's en carports die hele parkeerplaatsen overkappen. In 2018 realiseerde Rooftop Energy in Heerlen het project CarbonBlue I. Een overkapping bovenop een parkeerdek, bestaande uit een volledig uit FSC hardhout (Azobé) opgetrokken constructie en een dak van dubbel glas zonnepanelen. Een project dat helaas nog weinig navolging heeft gehad in de rest van Nederland. Wij tonen u hier ook de ontwerpen voor CarbonBlue II, maar dit project heeft helaas tot op heden geen doorgang gevonden. 

 

Nieuws tracker

SDE Voorjaarsronde fase 2 debacle bij het RVO

Geplaatst op 13/03/2017
We leven toch al een aantal jaren in het e-tijdperk. Secure access, load balancing, automatische capaciteitsaanpassingen, 24x7 ondersteuning. Daarvan was...

Meer SDE voor meer kansen op verduurzaming

Geplaatst op 23/05/2016
SDE staat voor Stimulering Duurzame Energieproductie. Omdat de kostprijs van duurzame energie (tot nog toe) hoger is dan die van grijze energie, is...

Green Battery introduceert accu container

Geplaatst op 12/04/2016
Eerder berichten wij over Green Battery. Een Nederlands bedrijf dat zich richt op het verzorgen van event- en festival stroom, maar dan...

Neem contact op

De Groene Energie Maatschappij

Tel: 0031 85 00 35 300
email: info@dgem.nl

KVK: 58676872
BTW nr. NL166513350B02

Blijf in contact