Nieuwe Energie in Leiden

Deze zomer is het zover: op bedrijfsverzamelgebouw de Nieuwe Energie aan de 3eBinnenvestgracht in Leiden worden 300 zonnepanelen geplaatst. Deze ‘zonnecentrale’ zorgt voor ‘nieuwe energie’ - zonne-energie – in dit prachtige bedrijfsverzamelgebouw in de binnenstad van Leiden: Nieuwe energie op de Nieuwe Energie.

De zonnecentrale levert 75 kW en een opbrengst van 70.000 kWh per jaar. Dit is dan meteen de grootste zonnecentrale in het centrum van Leiden.

Volg de bouw van de zonnecentrale

Wilt u zien hoe de bouw van de zonnecentrale vordert? Klik dan hier voor de live webbcam van AnyWi.

De Nieuwe Energie, een voormalige spinnerij van de textielfabriek Clos & Leembruggen, ligt pal naast het energiebedrijf dat de Leidse bewoners al 150 jaar van energie voorziet.  Zo komen oude en nieuwe energie, historische en innovatieve energie op een unieke locatie samen. 

De partners in dit project

Nieuwe Energie. Ooit – tussen 1941 en 1978 - de spinnerij van de nog veel oudere textielfabriek Clos & Leembruggen. Nu een bruisende verzameling bedrijven annex vergaderlocatie annex restaurant annex daklozenopvang.  In het hart van historisch Leiden, modern en stijlvol gerenoveerd met behoud van de industriële sfeer van toen.

EnergiekLeiden is een stichting van betrokken Leidenaars die zich graag vanuit hun eigen expertise en interesse inzetten voor hun stad en hier meer duurzame energie inbrengen. Initiatiefnemer, samen met Portaal, Anne Marieke Schwencke (unit 6)

Portaal is een van de grotere woningbouwcorporaties in Nederland, actief in vijf regio’s waaronder Leiden. Portaal werkt actief aan verduurzaming van het vastgoed. Leiden is een van de pilot locaties voor de Stroomversnelling, waar woningen naar nul-op-de meter gebracht worden.

Rooftop Energy (RTE) B.V. bouwt, financiert en exploiteert de zonnecentrale en levert de zonnestroom aan de Nieuwe Energie. Portaal neemt de stroom af en rekent af met RTE.

Nieuws tracker

Nieuws

SDE Voorjaarsronde fase 2 debacle bij het RVO

Geplaatst op 13/03/2017
We leven toch al een aantal jaren in het e-tijdperk. Secure access, load balancing, automatische capaciteitsaanpassingen, 24x7 ondersteuning. Daarvan was...

Meer SDE voor meer kansen op verduurzaming

Geplaatst op 23/05/2016
SDE staat voor Stimulering Duurzame Energieproductie. Omdat de kostprijs van duurzame energie (tot nog toe) hoger is dan die van grijze energie, is...

Green Battery introduceert accu container

Geplaatst op 12/04/2016
Eerder berichten wij over Green Battery. Een Nederlands bedrijf dat zich richt op het verzorgen van event- en festival stroom, maar dan...

Meer nieuws

Recente blogs

Neem contact op

De Groene Energie Maatschappij

Tel: 0031 85 00 35 300
email: info@dgem.nl

KVK: 58676872
BTW nr. NL166513350B02

Blijf in contact